Cluj Galatasaray Şampiyonlar Ligi maçı bu akşam saat 21.45'te başlayacak, karşılaşmayı naklen D-Smart 77.Kanal Smart Spor ve Smart Spor HD'den icanlı izleyebilirsiniz.

Maç: CFR Cluj – Galatasaray
Yer: Stadionul Dr. Constantin Radulescu
Tarih: 07.11.2012 Saat: 21.45
Yayın: Smartspor ve Smartspor HD (Canlı)

Galatasaray zorlu Cluj deplasmanında 3 puan ararken aynı anda Portekiz'de grubumuzun kaderini belirleyecek Braga–Manchester United karşılaşması da D Smart'tan canlı yayınlanacak.

Sıradışı Bir Maç: Galatasaray v CFR Cluj, 1-1
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde sezona Old Trafford’daki Manchester United maçıyla başlayan Galatasaray, üç defa direğe takıldığı karşılaşmada rakip kaleye 13 şut gönderirken yedi kez köşe vuruşu kullanmıştı. Takımımız, daha sonra Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’daki Braga karşılaşmasında benzer bir performans sergiledi. Yine 13 defa şut denemesinde bulundu, yedi kez köşe vuruşu kullandı. Ancak bir kez daha galibiyetten uzak kaldı. Galatasaray, H Grubu’ndaki üçüncü maçta ise CFR Cluj’u evinde ağırladı. İlk dakikadan itibaren sıradışı görüntülere sahne olan karşılaşmada hem rakibiyle hem de doğa şartlarıyla mücadele eden Terim’in öğrencileri, istatistiklerde üst sıralara yükseldi.

Galatasaray, üçüncü maç haftası sonunda toplam 49 şut denemesi gerçekleştirerek, UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında rakip kaleyi en fazla yoklayan yedinci takım oldu.

Sıra Takım Grup İsabetli Şut Toplam Şut
1. Real Madrid D 38 66
2. Juventus E 26 58
3. Borussia Dortmund D 35 55
4. Shakhtar Donetsk E 35 55
5. Barcelona G 30 54
6. SC Braga H 33 53
7. Galatasaray H 15 49
8. Zenit C 22 48

Galatasaray, CFR Cluj maçındaki 23 şut denemesinin ardından üç hafta sonunda toplam 49 şuta ulaştı. Ancak bu 49 şutun 15’i rakip kaleyi tuttu. Galatasaray, kaleyi tutmayan 34 şutla, üçüncü maçlar sonunda “rakip kaleye en fazla isabetsiz şut gönderen takım” oldu.

Galatasaray’ın CFR Cluj maçındaki sıradışı istatistiklerinden biri de rakip ceza sahasına gönderilen orta sayısında açığa çıktı. Doksan dakika boyunca sayısız denemede bulunan takımımız, 77. dakikada Nordin Amrabat’ın ortasına iyi yükselen Burak Yılmaz’ın golüyle eşitliği yakaladı. Bu karşılaşmadaki performanslarının ardından “rakip ceza sahasına en fazla top gönderen oyuncular” listesinde ilk 10’a Galatasaray’dan üç oyuncu birden girdi. Juventus’un süper yıldızı Andrea Pirlo’nun 12’si isabetli 20 ortayla birinci sırada yer aldığı bu kategoride Emre Çolak (14 orta), Zenit St. Petersburg’dan Hulk (altısı isabetli 16 orta) ve Malaga’dan Joaquin’i (15 orta) takip ediyor. Üçüncü maç sonunda toplam 13 ortaya ulaşan Nordin Amrabat ve 12 kez rakip ceza sahasını deneyen Albert Riera ilk 10 içinde.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu’ndaki ilk maçında Manchester United’a karşı yedi kez köşe gönderine giderken, Braga ile evinde karşılaştığı mücadelede de istikrarını bozmamıştı. Takımımız, CFR Cluj maçında ise istatistiklerini biraz daha ileri taşıyacaktı. Doksan dakika boyunca dokuz köşe vuruşu kullanan Galatasaray, üç maç haftası sonunda toplam 23 köşe vuruşuyla gönderi en fazla ziyaret eden beşinci takım konumuna geldi.

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.